20 Kasım 2009

Woody Allen-Whatever Works


Woody Allen-Whatever Works-2009


Directed by: Woody Allen
Written by: Woody Allen
Cinematography: Harris Savides
Release date: 2009
Running time: 92'
Country: United States, France

Hey sen! orada bilgisayar başına oturmuş bu satırları okuyan! veya sen, koltuğuna uzanmış notebook'unu kucağına almış bir yandan kahvesini yudumlayan! birbirimizi tanıyor muyuz? Belki sokakta yürürken yanından geçip gidiyorum, suratına bile bakmıyorum ama sen buraya gelip yazdığımı okuyorsun. Birbirimizden hoşlanıyor muyuz? Sanmam, eminim yanyana olsak üzerine konuşacak konumuz bile olmaz.

Muhtemelen senin anlattıklarını kafamı sallayıp dinleyeceğim ve yüzümde sahte bir gülümsemeyle seni dinliyor gibi gözükürken alakasız şeyler düşüneceğim, arada da dinlediğimi göstermek için "hı hı, evet evet" diyeceğim.



Belki de anlatıkların ilgimi çekecek, dostane bir şekilde muhabbete devam edeceğiz, böyle bir olasılık az da olsa var. sonuçta birbirimizi incitmediğimiz sürece, memnun olabildiğimiz sürece ne olursa olsun işe yarar. Yani “ Whatever Works ”...

Woody Allen'ın, 4 filmlik bir aradan sonra yuvasına dönüşünü yaparken bize anlattığı hikaye bu..



Bir Yorum:

Allen sinemasının olmazsa olmazları " elit , entel tabaka insanı, kadın-erkek ilişkileri, marjinallik, din, sex, aşk, ve malum uzun diologlar " ve sonunda ortaya Allen tarzı bir post modern yaşam eleştirisi çıkmış. İlişkileri ve olayları birbirine sağlam bağlıyor olması da filmi daha güçlü bir komedi haline getirmiş.


2 yorum:

  1. Film için teşekkür ederim ancak partlar şifrelenmiş,yardımcı olursanız sevinirim,kolaylıklar..

    YanıtlaSil
  2. Yine ben :) Şifreyi linkin içinden tahmin yoluyla tutturdum "sinemakenti" imiş. Biraz abesle iştigal oldu yorumlar,filmi izleme fırsatı bulduktan sonra izlenimlerimi de nacizane paylaşır kendimi affettiririm :) Hoş kalınız..

    YanıtlaSil

Related Posts with thumbnails