10 Eylül 2010

Religulous-2008-Larry Charles




Directed by: Larry Charles
Genre: Documentary,Comedy
Country: USA
Language: English,Hebrew,Arabic,Persian,Spanish
Plot Outline: Bill Maher's take on the current state of world religion.
Runtime: 101 min
Cast (first 10): Bill Maher, Steve Burg, Francis Collins, George Coyne, Jeremiah Cummings, Jose Luis De Jesus Miranda, Reginald Foster, Ted Haggard, Dean Hamer, Ken Ham

IMDB:



Konusu

Politik komedyen Bill Maher ve Seinfeld, Curb Your Enthusiasm gibi dizilerin efsane yaratıcısı Larry Charles birlikte kolları sıvamış ve ortaya uzun zamandır gördüğünüz en komik, en zeki ve en sorgulayıcı belgesel çıkmış. İlahi Komedi’de Maher, Kudüs’ten Vatikan’a, Hollanda’ya ve Salt Lake City’ye geçerek karşılaştığı insanlarla Tanrı ve inanç üzerine sohbet ediyor.

Keskin yorumlama kabiliyeti ve sınır tanımayan espri anlayışı ile tanınan Maher bu ilginç ruhani yolculuğa her zamanki açık sözlülüğünü ve kendine özgü mantığını getiriyor. Sorduğu sorular beklenmedik her türlü tepkiyi yaratırken, her biri basit bir ‘soru-cevap’dan çıkıp eğlenceli diyaloglar halini alıyor. İşin başında Maher ve Charles olunca, ortaya konan sosyal eleştiri din adına her türlü şiddet ve hoşgörüsüzlüğün estirildiği bir dünyaya güçlü bir alternatif sunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with thumbnails