29 Temmuz 2011

Hævnen-2010-Susanne Bier



Yönetmen : Susanne Bier
Senaryo: Anders Thomas Jensen
Tür: Dram
Ülke : Danimarka, İsveç
Yapımcı: Peter A.Jensen, Karen Bentzon, Sisse G.Jørgensen
Görüntü Yönetmeni: Morten Søborg
Müzik: Johan Söderqvist
Süre: 119 Dk.
Ödül: 2011 Oscar Ödül Törenlerinde En İyi Yabancı Film ödülü
Oyuncular (ilk10): Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, William Jøhnk Nielsen, Markus Rygaard, Wil Johnson, Eddy Kimani, Emily Mglaya, Gabriel Muli, June Waweru

Diğer isimleri: In A Better World /Daha İyi Bir Dünyada



Konu:
Danimarkalı iki ailenin kesişen hayatları..

Anton, Danimarka’nın cennet gibi bir şehrinde oturan ve Afrika göçmen kampındaki işine trenle giden bir doktordur. Bu iki farklı dünya o ve ailesini, intikamla bağışlama arasında zor seçimlere iten anlaşmazlıklarla karşı karşıya bırakır. İki oğulları olan Anton ve karısı Marianne, ayrı yaşamaktadır. Büyük oğulları on yaşındaki Elias, okulda serserilerce rahatsız edilir. Bu durum, babası Claus’la Londra’dan taşınan yeni çocuk Christian’ın onu korumasıyla son bulur. Christian’ın annesi kansere karşı savaşını kaybetmiş ve Christian onun ölümünden fazlasıyla üzgündür. Elias ve Christian kısa zamanda sıkı bağlar kurarlar. Ama Christian Elias’ı trajik sonuçları olan bir intikam olayına karıştırınca dostlukları test edilir ve hayatları tehlikeye girer. Sonuçta insani duyguların, acıların ve empatinin karmaşıklığıyla başa çıkmalarına yardım etmek ailelerine düşer.

Elias:-Birine vurursan oda sana vuracaktır.Bunun sonu yok.Anlamıyor musun savaşlar böyle başlar.

Christian:-En başta yeterince sert vurursan öyle olmaz.Bu işlerden zerre anlamıyorsun.Bütün okullarda böyledir.Şimdi kimse önümden geçemiyor.

Film, Anton’un intikamdan uzak durma çabasıyla, Christian’ın gözlerini kör eden nefreti arasında gidip gelerek insanların dünyayı yaşanılmayacak bir yere çevirdikleri gibi istedikleri takdirde cennete de dönüştürebileceklerini göstermeye çalışıyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with thumbnails