19 Ekim 2009

Alfred Hitchcock-Lifeboat

cgVh5txyjesX71XgEN alfred_hitchcock

" Sinemanın Einstein'i olan Alfred Hitchcock,1929 yılında ilk sesli filmi olan Şantaj'ı tamamlar ve ilk Oscar'ını kazanır-ikinci Oscar'ını ise 1943 de çektiği “Lifeboat”la alır.Filmin konusu o günlerde içinde bulunulan 2.Dünya Savaşı sırasında geçer,bir Alman denizaltısının torpillediği gemiden kurtulan kazazedelerin filikadaki yaşam kavgalarını anlatır. Film Beyoğlu’nda "Yasamak İstiyoruz" adıyla gösterilir, cankurtaran sandalında, hemşire-zenci kamarot-moda yazarı-geminin telsizcisi-milyoner bir işadamı-yaralı bir denizci-sol görüşlü bir tayfa ve ölü çocuğunu bırakmayan bir anne olmak üzere sekiz insan vardır..

143685.1020.A Lifeboat

Çok geçmeden çarpışmada aldığı yarayla batan Alman denizaltısından kurtulan bir denizcinin sandala doğru yüzdüğü görülür-onu aralarına almak konusunda tartışsalar da sandalı alabora olmaktan kurtaran Alman kendini kabullendirmekle kalmaz,sandalın kumandasını da ele geçirir.

ÒLifeboatÓ (1944) received Academy Award nominations for Black-and-White Cinematography (Glen MacWilliams), Directing (Hitchcock) and Writing Ð Original Motion Picture Story (John Steinbeck).  The film is set entirely on a lifeboat during WWII and stars Tallulah Bankhead, William Bendix, Walter Slezak and John Hodiak.Pictured here seated in boat set from left to right: Walter Slezak, John Hodiak, Tallulah Bankhead, Henry Hull, William Bendix, Heather Angel, Mary Anderson, Canada Lee, and Hume Cronyn in a scene from ÒLifeboat.Ó

Hitchcock ; Kiracı adlı filminde küçük bir rolde oynamasının ardından, tüm filmlerinde mutlaka boy göstermek ister. Şantaj'da metroda gazete okuyan adamdır, Cinayet ve 39.Basamak’ta dikkatli seyirciler yoldan geçen adam olarak görürler onu, Genç ve Masum'da mahkeme çıkışındaki beceriksiz fotoğrafçıdır, Kaybolan Kadın'da tren istasyonunda bir an görünür, Rebecca'da yürüyerek geçer telefon kulübesinin yanından,Şüphenin Gölgesi’nde trende briç oynarken poz verir kameraya-ama gel gör Lifeboat'ta kazın ayağı yenir yutulur cinsten değildir-film okyanusun ortasında geçtiği için filmin içine nasıl gireyim diye epeyce düşünür. Sandalın yanından geçen bir ceset olmak aklına gelse de, su üstünde kalmayı başaramayıp batacağından korkarak bu düşüncesinden vazgeçer. Vazgeçtiği ceset olma düşüncesidir.

300px-hitchcock_lifeboat_cameo 90734-004-98A5DC74

Sonunda başarır: Nasıl mı : Oyunculardan biri sandalda bulduğu gazeteyi alır eline..Açtığı sayfada "Reducu" diye bir zayıflama ilacının reklamı vardır. Reklamda 150 ve 100 kiloluk iki adamın resmi yan yanadır, ikisi de aynı adamdır ve üstelik hile olmayıp gerçek resimleridir Hitchcock'un- gerçekten de hayatının bir döneminde diyete girip 50 kilo birden verir-böylece hem filme girmeyi başarır hem de iradesinin güçlülüğünü ölümsüzleştirir-işin garip tarafı filmden sonra seyircilerden yığınla mektup alır-hepsinde de uydurma " Reducu" ilacının nerden bulunabileceği sorulmaktadır..."
Filmi İndirmek için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with thumbnails