24 Nisan 2010

Vier Minuten-2006-Chris Kraus



Türkçe İsmi: Dört Dakika
Yönetmen : Chris Kraus
Senaryo : Chris Kraus
Müzik: Annette Focks
Tür: Dram, Muzik
Ülke: Almanya
Dil: Almanca
Süre : 112 dak.
Ödüller : 21 wins & 9 nominations
Oyuncular: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung, Sven Pippig, Richy Müller, Jasmin Tabatabai, Stefan Kurt, Vadim Glowna, Nadja Uhl, Peter Davor, Edita Malovcic

IMDB



Yaşlı piyano öğretmeni bayan Krüger, kadın hapisanesinde ceza çekmekte olan mahkumlar arasından kendisine öğrenci seçmek ister. Seçmelere gelen gizemli ve asi Jenny ile ilk başta anlaşamaz. Ancak cinayet suçundan içeri düşmüş hırçın Jenny’nin kolay kolay kimsede olmayan bir piyano çalma yeteneği vardır ve bayan Krüger bunu değerlendirmek ister.

Jenny’yi yeni yeteneklerin yarıştığı bir yarışmaya hazırlamaya başlar. İki farklı kuşaktan kadının ortak tutkuları müzik sayesinde birbirlerine insani yakınlaşmaları üzerine gözardı edilmeyecek bir Alman dramı Vier Minuten.



Disiplinli bir piyano öğretmeni, aynı zamanda bir eşcinsel olan Krüger’in savaş anında büyük aşkı ile yaşadıklarına yapılan geri dönüşler, hayatı üçüncü sayfa hikayeleriyle dolu Jenny’nin yakasından düşmeyen koğuş hanımağası ve gardiyanlar, filmin ağırlaşmasına izin vermiyor.

Son 4 dakikası için bile seyretmeye değer deselerde filmin tamamı güzel, müzikleri de..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with thumbnails