20 Haziran 2011

The Visitor-2007-Thomas McCarthy

the-visitor TheVisitor

Yönetmen: Thomas McCarthy
Senaryo: Thomas Mccarthy
Yapımcı: Jeff Skoll, Michael London
Görüntü Yönetmeni: Oliver Bokelberg
Müzik: Jan A.P. Kaczmarek
Tür : Dram, Müzik, Romans
Ülke: USA
Dil : İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça
Süre: 104 dak.
Ödüller : Nominated for Oscar. Another 12 wins & 12 nominations
Oyuncular (ilk 10): Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Gurira, Hiam Abbass, Marian Seldes, Maggie Moore, Michael Cumpsty, Bill McHenry, Richard Kind, Tzahi Moskovitz

IMDB 

M-52_hi DF-01284

Günümüzün en büyük sorunlarından yalnızlık ve göçmenlik sorunları üzerine gidiyor. Profesör Walter yalnız bir insandır. Hayatta sahip olması gereken her şeyi vardır. İyi bir meslek, iyi bir maaş, kendisine ait olan evleri...Ancak en önemli şeyi eksiktir. Aile. Hayatını işine adayarak, kendisini kandırmaya, mutsuzluğunu gizlemeye çalışmaktadır. Bir gün üniversite kendisini New York'a bir konferansa katılması için yollar. New York'taki evine geldiğinde ise bir sürprizle karşılaşacaktır. Kendi evinde göçmen bir aile yaşamaktadır.

Sonrasında olaylar spontane gelişir. Walter evini göçmenlere açar. Evini açınca hayatını da açmış olur. Artık onların sorunları Walter'ın sorunu haline gelmiştir. Öğretme ve öğrenme isteğini yitirmiş Profesör Walter, bu çift sayesinde hem bir zamanlar uğraştığı müziğe geri dönecek, hem de yaşadığı şehri daha yakından tanımaya başlayacaktır.

Yersiz yurtsuz olmayı, o kimseyle paylaşılamayan yalnızlık duygusunu çok iyi işlemiş yönetmen..

the-visitor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with thumbnails