24 Ağustos 2009

Záhrada-Bahçe-1995


zahrada0

Directed by: Martin Sulík
Genre: Comedy
Country: Slovakia,France
Language: Slovak
User Rating: 8.5/10
Runtime: 99 min | Japan:103 min
Awards: 11 wins & 8 nominations
Cast (first 10): Marián Labuda, Roman Luknár, Zuzana Sulajová, Jana Svandová, Katarína Vrzalová, Dusan Trancík, Ján Melkovic, Stanislav Stepka, Frantisek Kovár

Zhrada

Konu:

Jakub'un hayatı dönüşü olmayan bir noktaya sürüklenmiştir, tatilden sonra öğretmenlik yaptığı okula dönmez, babası sürekli onun işe yaramaz biri olduğunu söyleyince de araları iyice bozulur. Babasının bir kadın müşterisiyle ilişkisi olan Jakub babasına yakalanır ve babası ona evden ayrılmasını ve ölen büyükbabasının bahçeli evini satıp yeni bir daire almasını söyler.

Büyükbabasının eski bahçeli evine giden Jakub orada büyükbabasının tersten yazılmış ve ancak bir ayna yardımıyla okunabilen günlüğünü bulur, ve bahçeli eve yerleşmeye karar verir. Bu sırada bir melekle karşılaşır ve gerçek aşkı onunla keşfeder. Jakub artık bambaşka biri olmaya başlamıştır.
Filmin son repliği:

"Sonunda herşey olması gerektiği gibi..."

zahrada2af

filmi indirin:

Festivallerden ödüllerle dönen, rüya gibi bir Slovak yapımı. 1995'te Martin Sulik tarafından çekilen film Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de gösterilmiş ve izleyenlerde unutulmaz bir tat bırakmıştı.

Oldukça sade, güzel hazırlanmış felsefi bir metin..Türü komedi geçiyor ve bazı sahnelerinde gerçekten gözlerinizi yaşartacak kadar güldürüyor ama bir o kadar da yaşamın içinde bizi kasan duygulara el atıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with thumbnails